Search
en-USsv-SE
Wednesday, June 19, 2019

VITAL - Smart Home

Lösningar och teknik för det digitala hemmet, både för privat och proffs!

Det digitala hemmet

Kontroll - Komfort - Energi - Närvaro
Säkerhet - Monitorering - Larm

MORGONDAGENS HEM, IDAG!

Hem automation och smarta hem har funnits i flera år. Idag ökar efterfrågan på intelligenta, integrerade
lösningar i våra moderna hem.

Avancerade lösningar för smarta hem är tekniskt möjligt, och Internet of Things (IoT) med uppkopplade
enheter börjar bli en allt vanligare del av våra hem, även om vi inte vet om det. 

IoT-enheter, eller "uppkopplade enheter", kan kontrolleras av familjemedlemmar och ge stöd till smarta
tjänster som ökar hemmets komfort, effektivitet och trygghet.

Nästa alla enheter kan "göras" smarta och uppkopplade, även om de ursprungligen inte är gjorda för det. 
Detta med hjälp av "smarta kit" som kopplas mellan enheterna och eluttaget, nätverksuttaget, vattenröret, gasröret, eller liknande. Möjligheterna är lika stora som din kreativitet!

 


Responsive image

Ditt hem på dagen


Responsive image

Ditt hem på natten

Smarta hem

 

VITAL

Smart Säkerhet

Säkerheten är en del av vårt moderna samhälle som många har tagit för givet, eftersom det inte varit så mycket alternativ eller funnits så lika många lösningar och hot, som det finns nu, i den digitala revolutionens era.

I alla moderna hem bör den digitala säkerheten vara högt prioriterad. Det är det som kommer avgöra vilken nivå av trygghet vi kan uppnå, med hjälp av smarta hemlösningar. Detta inkluderar "security-by-design" och behörighetsstyrning av funktioner och tillgång. Men även säkerställande av tjänster, data och framförallt vår kontroll.
 

 

Smart Kontroll

Ditt smarta hem kan inkludera ett obegränsat antal uppkopplade enheter (IoT), som mäter förbrukningen av el, värme, gas och vatten till hushållsapparater, solpaneler, och andra styrenheter som finns runt omkring oss i våra vardaglig liv.

Genom nyttjandet av smarta hemlösningar blir vardagen i hushållen enklare, och individer får större kontroll över sin miljö med olika scenarier som passar deras individuella önskemål.

 

Smart Komfort

Moderna familjer och individer vill ha bättre komfort i sin omgivning, individuellt anpassade efter varje individs önskemål och preferenser. Det gäller både där vi bor, men även på andra platser där vi spenderar tid och energi. Detta kan vara i hemmet, sommarstugan, båten, kontoret eller semesterorten. Den digital individen vill ha samma lösningar oavsett var den befinner sig.

Dock är inte förutsättningarna densamma, och vi är kanske inte riktigt där ännu. Men om Smart Komfort används bredare kommer det snart att kunna vara så. Om vi tar med oss förutsättningarna dit vi är kan vi få en individuellt anpassad komfort - både i hemmet och där vi är för stunden.

 

Smart Energi

Att mäta elförbrukningen i hemmet, eller andra miljöer som vi styr över, är ett effektivt sätt att optimera vår energikonsumtion. Baserat på scenariostyrda scheman som visar produktion och konsumtion av el får vi en effektivare förbrukning, ekonomi och miljöpåverkan.

Genom smarta elprodukter som kan mätas, styras och stängas av och på efter behov kan mycket förändras till det bättre. Nyttjandet av hållbara energikällor som solpaneler, vind- och vattenkraft, men även av batterier och annan lagring av el som nyttjas, bör även dem följa samma principer.

 

Smart Ambience

Styrning, kontroll, mätning, effektivisering och automatisering av ljus och ljussättning kan vara en mycket stor kostnadsbesparing - både för ditt hem och för samhället i stort.
Hantera smarta ljuskällor med hjälp av schemläggning, triggers för på- och avstängning av ljus, automatiserade scenarier, samt regler som styr ljus och nyttjandet av ljus.

Ambience är en viktig del av vårt vardagliga liv och välbefinnande. Framför allt styr det mycket av vår uppfattningsförmåga i vår omgivande miljö. Detta kan användas för en smart ljusstyrning i hemmet för ökad trivsel för familjen, inför festligheter och mörka vintermånader. Men det är även ett medel för en ökad medvetenhet och trygghet vid händelser som larm och inbrott. 

 

Smarta Tjänster

Vi på VITAL utforskar kontinuerligt de oändliga möjligheterna med Internet of Things för att skapa smartare hem. Vi erbjuder färdiga, paketerade tjänster via ett stort utbud av trådlösa enheter, sensorer och aktuatorer - för ett smartare hem med automatiseringslösningar.

VITAL hjälper dig att skapa den smarta hemplattformen som du och din verksamhet eftertraktar.

 Powered by

KONTAKTA OSS

Kontakta oss gärna för att få mer information om våra produkter och tjänster.

SUPPORT

Behöver du support? Då är du välkommen att kontakta vår helpdesk direkt!

NYHETER
MEDLEMSKAP

 

Copyright 2019 by VITAL Integration of Scandinavia AB Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top